Na pobudo različnih društev in knjižnic so letos po celotni Sloveniji izvedli prvi

Nacionalni mesec skupnega branja. Ta  je potekal od 8.septembra oz. mednarodnega dne pismenosti, pa vse do 8.oktobra oz. zaključka Tedna otroka. V njem pa je sodelovala tudi naša šola.

Dolgoročni cilj nacionalne mreže za bralno kulturo in bralno pismenost je bil dvig bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji in zamejstvu. Učenci naše šole so v sklopu akcije vsako jutro najmanj 10 min brali, obeležili so začetek Bralne značke, še posebno noto je imela v prvem razredu. Prvošolčki so dobili knjigice, za katere so obljubili, da jih bojo prebrali skupaj s starši.

Mesec je hitro minil, padli smo v jutranjo rutino branja, in nenazdanje ugotovili, da je to super početje za začetek pouka. Všeč nam je bilo. Nekateri razredi so se odločili, da to nadaljujejo skozi celo šolsko leto. Kot zanimivost naj omenim, da sta častna pokrovitelja akcije predsednik republike Borut Pahor in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, aktivno pa se ji kot partnerji pridružujejo tudi Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Andragoški center Slovenije.

 

Laura Kresevič, 9.razred

(Visited 81 times, 1 visits today)
Dostopnost