Na naši šoli smo začeli dejavnosti na temo pisanja z roko v mesecu decembru. Starši, stari starši in ostali sorodniki, ki so si prišli ogledat našo novo šolo, so dopisali novoletne želje v prazne novoletne balončke in jih izobesili na pano v sprejemnem prostoru. 

Na šoli smo zbirali različna pisala. Nad nekaterimi smo bili prav posebej navdušeni, posebej mlajši učenci. Med pisali so bila tudi ogromna pisala, leseni svinčniki z vgraviranimi imeni, celo taki s  kristalčki… 

V Tednu pisanja z roko smo si pred poukom ogledali posnetek. Pogovarjali smo se o pisanju z roko v družinah, ob katerih priložnostih pišejo z roko in v katerih situacijah ima to večjo prednost pred pisanjem z računalnikom.

Učenci od 6. do 9. razreda so svoje znanje iz tega področja predstavili v zgodbah, učenci 4. in 5. razreda so oblikovali stripe, učenci nižjih razredov so naslikali ljubke slike, ki so prikazovale njihove družine, ki jih povezuje pisanje z roko. 

Kljub temu, da je Teden pisanja z roko za nami, bomo z veseljem nadaljevali nekatere nezaključene izdelke in dali vedno znova prav poseben pomen pisanju z roko. Naša pisava  nas označuje kot posameznika, ki je unikaten tudi po svoji lastni pisavi.

Suzana Grlj, učiteljica 5.r

no images were found

(Visited 27 times, 1 visits today)
Dostopnost