Telefon: 05 908-74-40
 

Astrid Mavrič in Žana Marija Kinkela ZLATI na državnem glasbenem tekmovanju

V nedeljo, 8. marca 2020, je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana potekalo državno tekmovanje  9. Slovenska glasbena olimpijada. Tekmovanja sta se pod mentorstvom učiteljice glasbene umetnosti Damjane Kinkela udeležili učenki  naše šole, Astrid Mavrič, 9.r in Žana Marija Kinkela, 7.r. Na tekmovanju sta osvojili odlično Zlato priznanje. Obe tekmovalki sta se v vseh kategorijah odlično izkazali.

Po uvodnem nagovoru dr. Branke Rotar Pance in Polone Češarek ter petju himne olimpijade Zapojmo vsi v en glas sta najprej reševali pisni test. Sledila sta a vista petje kratke melodije in izvajanje ritmične vaje z notnega zapisa, nato pa sta se tekmovalki predstavili še s petjem vokalne skladbe. V zaključnem delu tekmovanja sta se muzikalno predstavili s svojo lastno skladbo. Astrid Mavrič je izvedla skladbo Življenje je mavrica za glas in klavir, Žana Marija Kinkela pa klavirsko skladbo Sprehod po gozdu.

Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji Akademije za glasbo UL, Zveze glasbene mladine Slovenije in Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Udeležilo se ga je 73 učencev iz 44 šol z vseh delov Slovenije in je potekalo skozi cel dan. Tekmovalce je ocenjevala komisija profesionalnih glasbenikov različnih specializacij.

Obema učenkama iskreno čestitamo!

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz ŠOLA

 
 

Deli