Ta teden sodeluje naša šola v Erasmus izmenjavi učencev v kraju Monségur v Franciji skupaj z učenci iz Romunije, Češke in Makedonije.

  1. DAN

Dopoldne so štirje naši učenci suvereno predstavili šolo, Podgrad in Slovenijo. Še prej je učence in mentorice pozdravil ravnatelj šole, dobrodošlico jim je zaigral jazz šolski ansambel. Nato je učence sprejel župan mesta Monségur. Francoske družine, ki so učence sprejele, so pripravile pokušino tradicionalnih slaščic. Pred delavnico francoskega jezika, smo si ogledali šolski vrt.

Tamara Urbančič

2. DAN

Francozi so se res potrudii in naredili zanimiv dan. Odpeljali smo se v eno od mest v bližini Bordoja. Tam smo si najprej pogledali lokalno pekarno, ki so jo ustanovili pred dvema letoma kot zadrugo in v kateri pečejo kruh in slaščice izključno iz lokalne ekološke moke. Učencem so predstavili pomen lokalne hrane in solidarnosti. Nato so nas peljali na ekološko kmetijo, katera obdeluje zemljo brez prekopavanja. Sledil je ogled gotske cerkve z grobom papeža iz 13.stoletja. Po tem smo imeli izjemno okusno vegetarijansko kosilo z zelenjavo iz kmetije, ki smo si jo ogledali. Sledil je odhod na permakulturno kmetijo, kjer so učenci v mešanih skupinah sodelovali na treh delavnicah: čutni, gozdni, spoznavanje divjih rastlin, izdelava pesta in degustacija.

Tamara Urbančič

3. DAN

Imeli smo delavnico na temo zdravja. Učenci so se razdelili po skupinah, v vsaki skupini so bili učenci iz štirih držav. Skupaj so naredili predstavitev na izbrano temo: zdravo prehranjevanje, pomen športa, spanja, pitja vode. Vse pohvale našim učencem kateri že tretji dan odlično sodelujejo z vsemi državami.

Tamara Urbančič

no images were found

(Visited 118 times, 1 visits today)
Dostopnost