Obvestilo – pouk od 12. 4. 2021 naprej

Spoštovani starši, učenke in učenci.

Obveščamo vas, da se pouk za vse učence od 1. do vključno 9. razreda, od 12. 4. 2021 naprej, izvaja v prostorih šole. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

Ostanite zdravi! 

Obvestilo

Spoštovani starši,

Vlada RS je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021.

Učenci od 1. do 9. razreda bodo imeli v tem času pouk na daljavo.

Vsem želimo prijetne praznične in delovne dni. 

V upanju na hitro snidenje vas lepo pozdravljamo!

VPIS V VRTEC PRI OŠ RUDOLFA UKOVIČA PODGRAD

Vpis v vrtec bo potekal od 22. 3. do 26. 3. 2021, vsak dan od 7.00 do 15.00 ure, v sredo, 24. 3., do 17.00 v pritličju šole – v prostoru na vogalu pri igrišču, z zunanjim vhodom.

V kolikor boste k vpisu pristopili osebno, prosimo, da se za vpis prej najavite na telefon 059087449 ali na mail vrtca (vrtecpodgrad@gmail.com). Upoštevati je potrebno vse ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa (maska, razdalja, razkuževanje rok).

Priporočamo da vpis opravite “spletno”. Skeniran vpisni list pošljete na mail vrtca (vrtecpodgrad@gmail.com) ali po navadni pošti na naslov Vrtec Podgrad (vpis), Podgrad 99b, 6244 Podgrad.

RAZPIS ZA VPIS V VRTEC

Končno vsi učenci v šolo

SPOŠTOVANI STARŠI IN UČENCI 4. DO 9. RAZREDA

Z nestrpnim pričakovanjem in velikim veseljem bomo v ponedeljek ponovno pozdravili vaše otroke/naše učence v šolskih klopeh. Odsotnost naših učencev je trajala kar 118 dni, zato si želimo, da bi bil povratek sproščen in brez zapletov.

Prilagamo nekaj obvestil, za dodatna pa smo vam na razpolago preko ustaljenih oblik komunikacije v zadnjih dveh mesecih.

V prostore šole vstopajo samo zdravi učenci ob uporabi zaščitne maske. Ob vstopu  si obvezno razkužijo roke in se v garderobi 2. in 3. triade (največ 5 učencev hkrati na primerni razdalji) preobujejo in počakajo v sprejemnem prostoru.

Učenci so dolžni upoštevati priporočila NIJZja o uporabi osebne varovalne opreme in dosledno izvajati higienska priporočila.

Učenci, ki pridejo s šolskim avtobusom, so dolžni upoštevati priporočila, ki veljajo za izvedbo prevozov šolarjev. Urnik šolskih prevozov ostane nespremenjen. Starše, ki imate možnost, da vaše otroke pripeljete in/ali odpeljete iz šole naprošamo, da se poslužujete te oblike prihoda in odhoda vaših otrok.

Učenci bodo v jutranjem varstvu do 7.10 počakali v sprejemnem prostoru, vendar samo v skupinah, iz istega razreda.  Ob 7.10 se odpravijo v svoje matične učilnice v nadstropju, po enakem razporedu kot pred prekinitvijo dela v šoli.

Vse učence iz Podgrada in ostale z lastnim prevozom pozivamo, da pridete v šolo med 7.25 in 7.30, da bo zmanjšana možnost mešanja med skupinami in razredi.

Malico bodo učenci prejemali v svojih matičnih učilnicah, kosilo bo za učence od 4. in 5. razreda organizirano ob 12.30, za učence od 6. do 9. razreda pa ob 12. 50, v jedilnici na označenih mestih pri mizah.

Po zaključenem pouku učenci 4. in 5. razreda, ki so vključeni v podaljšano bivanje ostanejo v matični učilnici ali z učiteljicami odidejo na zunanje površine. Učenci, ki imajo možnost, takoj po pouku odidejo domov.  Še enkrat pozivamo vse, ki imajo možnost odhoda domov, da se po zaključenih dejavnostih ne zadržujejo več v prostorih šole.

Spoštovani, zavedamo se številnih omejitev in ovir, se pa kljub temu veselimo ponovnega srečanja z našimi učenci in upamo na uspešen zaključek šolskega leta!

Priporočila prejmejo vsi starši v elektronski obliki. Priporočila bodo obešena na šolski spletni strani in na oglasnih deskah. 

Ravnatelj in zaposleni OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili različna navodila in priporočila za izvajanje posameznih dejavnosti z namenom preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19

Obvestilo

Spoštovani starši, učenke in učenci.

Obveščamo vas, da učenci od 4. do 9. razreda nadaljujejo s poukom na daljavo. Učenci od 1. do 3. razreda pa nadaljujejo od torka, 9. 2. 2021, pouk v šoli.

Ostanite zdravi! 

PRIPOROČILA ZA 1. TRIADO OB VRAČANJU V ŠOLO

SPOŠTOVANI STARŠI IN UČENCI

Po nestrpnem pričakovanju in zahtevnem delu na daljavo se v torek, 26. 1. 2021 vsaj delno vračajo naši učenci od 1. do 3. razreda. Želimo si, da bi v teh drugačnih in spremenjenih razmerah vam in vašim otrokom nekoliko pomagali pri dnevni rutini in bivanju v šoli od torka naprej. Prilagamo nekaj obvestil, za dodatna pa smo vam na razpolago preko ustaljenih oblik komunikacije v zadnjih dveh mesecih.

V prostore šole vstopajo samo učenci, brez staršev ali skrbnikov. Učenci morajo v vseh prostorih šole (razen v matični učilnici in telovadnici) uporabljati zaščitne maske. Ob  vstopu  si obvezno razkužijo roke. Nato se preobujejo, oblačila in potrebščine prinesejo v učilnico in odložijo na svoje mesto.  V TOREK bodo učenci potrebovali samo pripomočke za predmete, ki jih imajo ta dan na urniku. Po odhodu iz garderobe se učenci gibljejo v smeri talnih oznak,  do matične učilnice.

Učenci, ki pridejo s šolskim avtobusom, so dolžni upoštevati priporočila, ki veljajo za izvedbo prevozov šolarjev. Urnik šolskih prevozov ostane nespremenjen.

Priporočila prejmejo vsi starši v elektronski obliki. Priporočila bodo obešena na šolski spletni strani in na oglasnih deskah.  Učenci se ob prihodu vključijo v jutranje varstvo, ki poteka v matični učilnici posameznega razreda.

Učenci, ki imajo zajtrk, gredo ob 7.00 na zajtrk in upoštevajo smer gibanja in oznake v jedilnici.

Šolska malica se bo delila v matičnih učilnicah, 1. razred v sprejemnem prostoru, kosila pa se bodo po določenem urniku delila v jedilnici šole.

Po zaključenem pouku učenci, ki so vključeni v varstvo in podaljšano bivanje  ostanejo v matičnih učilnicah. Učenci, ki takoj po pouku odidejo domov, počakajo na starše v sprejemnem prostoru. Ko pridejo starši, se gredo preobut v garderobo in odidejo domov.

Starši, ki prihajajo po učence v podaljšano bivanje, počakajo pred vhodom v šolo. Dežurni delavec ali učitelj bosta vsakega učenca obvestila o odhodu domov.

Veselimo se ponovnega srečanja z našimi učenci in upamo na uspešno in varno nadaljevanje ter zaključek šolskega leta!

 

Ravnatelj in zaposleni OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad

 

Pomembno:

  • vsem staršem, ki lahko poskrbite za lasten prevoz vašega otroka v šolo – zelo priporočamo!
  • vsem staršem, ki nimajo potrebe po vključitvi njihovega otroka v jutranje varstvo ali podaljšano bivanje, bomo za slednje zelo hvaležni!

RODITELJSKI SESTANEK – Vzgoja otroka in mladostnika v današnjem času

SPOŠTOVANI STARŠI!

 

V času, ko se zaradi epidemije vse odvija v drugačnih okvirih, potrebujemo spodbudo in upanje, da bo vse še vredu. Upamo, da se tega vsak dan spomnite. Radi bi vam pomagali s kakšno mislijo, nasvetom, spodbudo pri delu z vašimi otroki, zato vas v torek, 24. 11. 2020, ob 17.30 vabimo na tematski roditeljski sestanek z naslovom VZGOJA OTROKA IN MLADOSTNIKA V DANAŠNJEM ČASU.

 

Svoje dolgoletne izkušnje kot mama, delovna terapevtka, socialna pedagoginja in še marsikaj drugega bo z nami delila gospa Damjana Šmid. Več o njej in njenem delu si lahko preberete na spletni strani https://zavod-modrin.si/o-meni/. Predavanje bo zanimivo za starše predšolskih in šolskih otrok.

Predavanje bo potekalo spletno, preko aplikacije Zoom. 15 minut pred pričetkom predavanja lahko kliknite na povezavo in se nam pridružite. Upamo, da nas bo veliko. https://us02web.zoom.us/j/82179115512?pwd=QTZhZjZleCsvaDVicnBUa1dUZmxNQT09  (Meeting ID: 821 7911 5512, Passcode: 914214).

Če vam karkoli ne gre, lahko pišete na Jagodnikt.osrup@gmail.com ali kastelicnovak.osrup@gmail.com in vam bomo pomagali.

Vljudno vabljeni.

OBVESTILO – delo na daljavo od 16. 11. 2020 naprej

Spoštovani starši, učenci,

na podlagi sklepa Vlade RS in okrožnice Ministrstva za izobraževanje z dne, 12. 11. 2020

VAS OBVEŠČAMO,

da se bo delo na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda od 16. 11. 2020 naprej NADALJEVALO.

  • Učenci 1.triletja (1. 2. in 3. razred) bodo za delo uporabljali aplikacijo Easistent in elektronsko pošto.
  • Učenci 4. in 5. razreda bodo za delo uporabljali elektronsko pošto in ZOOM videokonferenco.
  • Učenci od 6. do 9. razreda bodo  za delo uporabljali spletne učilnice Arnes.

Navedene oblike dela trajajo do preklica, oziroma do novega obvestila.

Priporočamo vam, da dosledno spremljate obvestila na spletni strani šole, FB profilu šole.

Elektronski naslovi učiteljev in strokovnih delavcev so dostopni na spletni strani šole v zavihku »Starši in šola«. Želimo si uspešnega sodelovanja in čimprejšnji povratek v šolske učilnice.

Hvala za razumevanje!

(Visited 514 times, 1 visits today)
Dostopnost