Obisk pri županu

Obisk pri županu

Gospod župan Emil Rojc je povabil na sprejem otroke, ki so bili zelo uspešni v osnovnošolskem izobraževanju. Ponosni smo, da so našo šolo zastopali trije učenci, to so Nika Brentin, Martin Urh in Rok Padovan. Učenci, le tako naprej!


Maja Štembergar Prosen, učit.slov.

Obisk v Makedoniji

Obisk v Makedoniji

Ta teden sodeluje naša šola v Erasmus izmenjavi učencev v Makedoniji skupaj z učenci iz Romunije, Češke in Makedonije.

  • V nedeljo amo v Skopje prilezeli iz Zagrebškega letališča. Ob prihodu v Skopje smo se razpakirali in z najboljšo vodičko, učiteljico Tjašo, imeli ogled Skopja.
  • Ponedeljek popoldan smo preživeli na trdnjavi Kale od koder je razgled na celo Skopje. Dan smo nadljevali v šoli s predstavitvami vsake države. Večer smo spet preživeli z druženjem po mestu in druženjem z vrstniki iz Češke in Francije.
  • Sreda je namenjena delu v šoli, smo pa zjutraj imeli dovolj časa za odhod na tržnico, kjer smo kupili odlične češnje. 
  • V četrtek smo se peljali v tri ure odaljen Ohrid – Unescovo mesto,kjer so cudoviti mozaiki in 365 cerkva.Na Ohridu smo si ogledalo izdelovalnico papirja,ki je narejena s pomocjo tiskarskega mojstra,ki deluje na Blejskem gradu, se cudili Ohridskim biserom ter se povzpeli do razgleda na jezeru,ki sega vse do Albanije.

Lep pozdrav iz Skopja.

Ajda, Anja, Tina, Lana in Mihaela

MEDNARODNO KLAVIRSKO TEKMOVANJE

MEDNARODNO KLAVIRSKO TEKMOVANJE

Med 27. in 30. 5. 2022 je v kraju imenovanem Radlje ob Dravi potekalo 11. Mednarodno koroško klavirsko tekmovanje.

V petek, 27. maja, sem se z družino odpeljal na dvourno vožnjo do kraja, kjer sem prvič nastopil v vlogi tekmovalca na tako pomembnem tekmovanju. V tamkajšnji glasbeni šoli sem se najprej pripravil na nastop. Vzdušje med udeleženci je bilo zelo prijetno in umirjeno. Super za začetek dvodnevnega izkazovanja glasbenega znanja!

Ocenjevalni žiriji sem se predstavili s tremi klasičnimi skladbami izvajalcev Bacha, Beethovna, in Prokofjeva. Kljub začetni tremi sem poprijel tipke kot pravi mojster in dosegel 2. mesto ter posebno nagrado za najbolje izvedeno delo iz obdobja baroka. Prav tako so me izbrali za slavnostni zaključni koncert nagrajencev tekmovanja. Veselja ni bilo konec.

Naslednji dan je sledilo še eno tekmovanje v kategoriji klavirski duo, kjer sva skupaj s sotekmovalko osvojila 2. mesto.

Konkurenca je bila res zelo močna, zato nisem pričakoval tako odlične uvrstitve. To je bila zanimiva in zabavna izkušnja, ki je zahtevala ogromno truda, vendar je bilo vredno!

Adam Hrabar, 9. razred

Zborovski bum

Zborovski bum

Otroški in mladinski pevski zbor naše šole sta se včeraj odlično predstavila na območnem zborovskem Bumu v Ilirski Bistrici. Združeno je zapelo 13 otroških in mladinskih pevskih zborov s šestimi zborovodkinjami. Pod dirigentskim vodstvom Sare Česnik, Elene Sedmak in naše učiteljice glasbe Damjane Kinkela je skupaj prepevalo preko 300 mladih pevk in pevcev. Na klavirju jih je spremljal Marko Kanalec, na kahonu Anže Skok, na kitari pa Polona Zadnik. Dogodek je potekal v dopoldanskem času za učence in v popoldanskem času za zunanje obiskovalce. Igor Štemberger, vodja JSKD Ilirska Bistrica je zborom in njihovim zborovodkinjam podelil priznanja in se zahvalil za čudovit dogodek. Za marsikoga bo dogodek ostal v trajnem in lepem spominu.

Dostopnost