PIKAPOLONICE

PODGRAJSKI GASILCI
Pri gasilskem domu v Podgradu zna biti zelo zanimivo in pestro. Tega z otroki v vrtcu nikakor nismo želeli zamuditi, zato smo na sončen aprilski dan gasilce tudi obiskali.
Vsi tisti najmlajši in seveda tudi najstarejši otroci so se preizkusili v spretnostih z vodo, spoznavali pa so tudi gasilsko opremo in vozila. Za nekaj ur so se tisti dan iz otrok spremenili v čisto prave gasilce. Nosili so gasilske čelade in obleke, prižigali sirene in klicali na pomoč.
Gasilci so nam z veliko dobre volje in navdušenjem razkazali vse kar nas je zanimalo, poskrbeli pa so tudi za toplo vzdušje in nas s sireno v pozdrav pospremili nazaj v vrtec.
Hvala prostovoljnemu gasilskemu društvu Podgrad!

Vzgojiteljice

 

NARAVOSLOVNI DAN V SABONJAH – POBIRANJE JABOLK

V četrtek, 26. 9. 2013, smo se otroci in vzgojiteljici iz skupine Pikapolonice odpravili z avtobusom v Sabonje.  Obiskali smo sadovnjak družine Miše. Prijazno so nam predstavili kako nastane jabolko – od brstenja do plodu.  Spoznali in poizkusili smo različne vrste jabolk.  Preizkusili smo se tudi v obiranju jabolk. Delo v sadovnjaku nam je bilo zelo zanimivo in prijetno. Veseli smo, da smo lahko spoznali in preizkusili to opravilo.  Za marljivo delo je družina Miše vsakemu podarila par jabolk ter  nas pogostila z zelo okusnim jabolčnim zavitkom in jabolčnim sokom. Veseli in polni novih doživetij smo se vrnili v vrtec.

 

 

Pikapolonice smo si  v mesecu novembru pripravile štiri nove raziskovalne kotičke – sadni, zelenjavni, zeliščni in žitni. Spoznavali smo jesenske sadeže, kaj iz njih pripravimo, pripravljali in sušili smo jabolčne krhlje, igrali smo se sprostitvene igre z masažo (»Kmet seje jaro pšenico«), iz zelišč smo si pripravili topel čaj, posadili pa smo si tudi nekaj zelišč za katere vestno skrbimo.
V okviru projekta »Od zrna do kruha« smo sejali pšenico, ječmen in oves. Zdaj pa čakamo na žetev.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Dostopnost